Aircomachine

Airco service

Airco service. Je bent onderweg naar je vakantiebestemming in het zonnige Zuiden. De auto is volgeladen, de route uitgestippeld, voor de kids speelt er een DVD en je sluit geduldig aan in de file, samen met duizenden andere vakantiegangers.

 

Niets aan de hand, je hebt alle tijd, bovendien is het prachtig weer. En dat is te merken, want de temperatuur in de auto loopt gestaag op. De airco staat toch wel aan? Waarom blaast hij dan geen koude lucht? Bliksemsnel verandert de auto in een oven en de gemoederen in de auto lopen net zo snel op als de temperatuur.

Airco problemen voorkomen

Herkenbaar? Airco problemen doen zich vaak voor op het meest ongelegen moment. Niet zo vreemd, want bij een niet optimaal werkend airco systeem komen de problemen pas aan het licht in extreme omstandigheden.

 

Als je op vakantie gaat bijvoorbeeld, en de airco moet plots heel hard werken om de hete buitenlucht te koelen. Is het aircosysteem niet in goede conditie, dan vormen dit soort extreme omstandigheden de genadeklap. Tijdig airco-onderhoud voorkomt dit.

Aircoservice

Waarom een airco service?

Over airco service, airco bijvullen of airco reinigen staat vaak niets vermeld in het onderhoudsboekje van de auto. En veel automobilisten gaan ervan uit dat onderhoud dan ook niet nodig is. Toch heeft elk aircosysteem op tijd onderhoud nodig.

 

De belangrijkste reden is dat geen enkel airco systeem 100 procent dicht is, en het koudemiddel, dat een gas is, heel langzaam uit het systeem ontsnapt. En hoe minder koudemiddel er aanwezig is, des te minder kan de airco koelen.

AutoCrew auto in goede handen

Uw auto is bij AutoCrew in goede handen